Business Information Service Library (BiSL)

BiSL is een raamwerk voor het uitvoeren van functioneel beheer en informatiemanagement.

BiSL is een standaard in het publieke domein sinds 2005, die wordt beheerd door de ASL BiSL Foundation, voorheen ASL Foundation. Anders dan frameworks als ASL en ITIL richt BiSL zich niet op ICT-organisaties (supply), maar juist op de gebruikersorganisatie (demand). In dit framework staat beschreven, hoe een gebruikersorganisatie ervoor kan zorgen dat informatievoorziening adequaat werkt, hoe men behoeften in het bedrijfsproces vertaalt naar ICT-oplossingen en niet-ICT-oplossingen, hoe men de informatievoorziening en ICT-dienstverlening vanuit een gebruiksoptiek stuurt en hoe men de informatievoorziening op lange termijn vormgeeft.


SDLTridion

SDL Tridion voorziet organisaties van de functies voor web content management die nodig zijn om in te spelen op de veranderende eisen voor online communicatie, zoals doelgerichte marketing, globalisering van websites en merkbeheer.

Een van de belangrijkste USP’s van Tridion is de Blue Printing methode. Hiermee kunnen sites met dezelfde content maar in een andere taal gemakkelijk worden gestructureerd en beheerd. Zoals Tridion zelf stelt: “In de geglobaliseerde wereld van nu is een goed beheerde aanwezigheid op internet een voorwaarde voor zakelijk succes.”

 

Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007)

Microsoft Office SharePoint Server 2007 helpt uw organisatie om meer voor elkaar te krijgen door een platform te bieden voor het delen van informatie en het samenwerken in teams, community's en door mensen gestuurde processen.Office SharePoint Server is een belangrijke schakel in de algehele Microsoft-visie op samenwerking en kan worden geïntegreerd met andere producten voor samenwerking om een uitgebreide infrastructuur voor samenwerking met anderen te bieden.